Farmel gebruikt cookies voor optimale prestaties van de website. Lees er meer over in onze Privacy Policy.

FARMEL.NL  ONDERNEMEN MET BOERENVERSTAND

header fourage

Biologische ruwvoeders

Voeraardappelen zijn afkomstig uit de aardappelindustrie. Het zijn consumptie, poot of fritesaardappelen die niet voldoen aan de gestelde eisen qua kleur, vorm of afmeting. Voeraardappelen leveren pens-energie en bestendig zetmeel. Beide stimuleren de vorming van microbieel eiwit en daarmee het ontstaan van propionzuur, welke een positieve bijdrage geven aan het melkeiwit en de totale melkgift. Voeraardappelen passen goed in een rantsoen met een hoog aandeel weidegras en kuilgras.

Wij bieden diverse partijen biologisch hooi aan. Het hooi is afkomstig uit Nederland of Frankrijk en wordt door ons zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit.
Door de verschillende grassoorten die het hooi bevat is het een smakelijk ruwvoeder. Het hooi is in uitstekende omstandigheden gewonnen en is vrij van schadelijke en ongewenste kruidachtige planten.
Wij kunnen weidehooi, uitgesteld maai beheer en hooi van beheers land leveren.

Gras-klaver is één van de belangrijkste gewassen uit de biologische landbouw. Klaver behoort tot de vlinderbloemige planten. Vlinderbloemige planten hebben de eigenschap om stikstof uit de bodem te binden. Hierdoor bevat het gewas een hoog aandeel ruw eiwit.
Ook luzerne, doperwten, lathyrus en diverse Wikke soorten behoren tot de vlinderbloemige planten familie. Door een hoog aandeel eiwit is gras-klaver een gewaardeerd ruwvoeder in de biologische melkveehouderij.

Luzerne is een 2 tot 3 jarige plant die behoort tot de vlinderbloemige planten. Vlinderbloemige planten hebben de eigenschap om stikstof uit de bodem te binden. Hierdoor bevat het gewas een hoog aandeel ruw eiwit.
Ook klaver, doperwten, lathyrus en diverse Wikke soorten behoren tot de vlinderbloemige planten familie. Luzerne hooi is een zeer gewaardeerd ruwvoeder met een hoog eiwit gehalte en een hoge voederwaarde.
Luzernehooi is afkomstig uit Frankrijk of Nederland. Het hooi wordt geperst in grote balen en daarna opgeslagen in schuren. Tijdens het oogstseizoen leveren wij direct af land.