On the way to PlanetProof

Wij zijn op zoek naar melkveehouders die PlanetProof-melk leveren!

Bent u een melkveehouder die PlanetProof-melk aanbiedt? Neem dan contact met ons op! info@farmel.nl +31 (0) 682 043 299.

Farmel levert PlanetProof-melk aan verschillende zuivelfabrieken in Nederland. Doordat we met veel verschillende verwerkers samenwerken, kunnen we flexibel met de melk omgaan en makkelijk inspringen op kansen in de markt. Naast melkafname biedt Farmel veel persoonlijk contact, advies en willen we graag meedenken over alle aspecten van het melkveebedrijf.  

On the way to PlanetProof is een onafhankelijk keurmerk dat bewijst dat je een product koopt dat duurzamer geproduceerd is, waarbij rekening wordt gehouden met de natuur, het milieu én het dier. Het keurmerk is er naast melk, ook voor onder andere eieren, aardappelen, groenten en fruit, planten en bomen.

Melkveehouders moeten elk jaar blijven voldoen aan een aantal eisen om PlanetProof-melk te mogen leveren. Zo staan de koeien minimaal 120 dagen per jaar, zes uur per dag in de wei. Elke koe heeft een ligplaats in de stal en heeft beschikking tot een koeborstel, wat de gezondheid van de huid bevordert. Daarnaast zijn melkveehouders die PlanetProof-melk leveren, bezig met het opwekken van groene stroom en zorgen voor biodiversiteit op het land.

Wil je meer weten over het PlanetProof-keurmerk? Bekijk de website van PlanetProof.

Menu