Onze melkstromen

Het begint bij de melk
De lijnen binnen onze organisatie zijn kort. We kunnen daardoor snel schakelen en doorpakken. Als het gaat om melk zijn we ambitieus. Zo zijn we onder andere een van de initiatiefnemers van het Beter Leven Keurmerk (1 ster). We willen groeien samen met de partijen waar we mee samenwerken.

Zolang we bestaan werken we met een groep vaste afnemers die een breed scala van zuivelproducten maken. Binnen onze branche heeft Farmel het meest veelzijdige klantportfolio. En daar zijn we trots op. Van de kleine kaasmaker en het middelgrote familiebedrijf tot aan de grote zuivelverwerkers. Niemand is voor ons te klein of te groot. Integendeel. We kennen ze allemaal goed en hebben inmiddels met vele langdurige relaties opgebouwd.

Deze aanpak zorgt ervoor dat we direct kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen. En het zorgt ervoor dat we iets te kiezen hebben. Door onze kennis, ervaring en ruime afzetmogelijkheden kunnen we goed inschatten wat het beste moment is om contracten aan te gaan.

Melkstromen

Farmel levert ALLE melkstromen, van regulier tot biologisch. En dat is uniek. Wij zien kansen en vertalen deze naar waardevolle melkstromen. Wij spelen in op de wensen vanuit de markt en passen ons hier efficiënt op aan. Door te werken met veel verschillende melkstromen, mag Farmel zich een veelzijdig specialist noemen. Het werken met zowel grote als kleine zuivelverwerkers zorgt ervoor dat er altijd geschikte melkafzet mogelijkheden zijn.

Farmel heeft, onder andere, de volgende melkstromen:

✔ BLK 1 ster (Beter Leven Keurmerk)

✔ Planet Proof 

✔ Biologisch

✔ VLOG

✔ A2

✔ Weidegang

✔ Reguliere melk

Melkprijs

Onze melkprijs is goed. Dat is de eerste belofte die we je doen. Daarnaast zorgen we voor een vlotte uitbetaling en de garantie dat de melk wordt opgehaald. Het is een misverstand dat onze melkprijs een prijs is op basis van de spotmarkt. Allesbehalve dat. Farmel heeft een eigen Farmel melkprijs. Deze is niet gekoppeld aan een bepaalde verwerker of een bepaald contract.

Wij hebben overigens met al onze melkveehouders een contract voor onbepaalde tijd. We zitten niet vast aan één verwerker, maar hebben een hele diverse afzetgroep. Doordat we samen werken met diverse afnemers kunnen we makkelijk schakelen naar de vraag vanuit de markt. Onze kennis, ervaring en ons netwerk is hierdoor niet alleen groot, maar ook zeer divers. Dit brengt kansen en die benutten we graag.

 

 

Ook melk leveren aan Farmel?

Slim. Leveren aan Farmel betekent samenwerken met een ondernemende partij. Dit betekent samen groeien en ambities waarmaken. Leveren aan Farmel betekent een goede melkprijs, continuïteit en stabiliteit. Dat wil jij toch ook? 

Neem vrijblijvend contact op. We kijken ernaar uit!

Menu