Gezocht melkveehouders

Bent u melkveehouder in België? Farmel groeit én daarom zijn wij op zoek naar u.

Sinds 2009 haalt Farmel de melk op bij Belgische melkveehouders. De melkafname willen we vergroten vanwege groei bij klanten waar we al jarenlang een relatie mee hebben. We zijn daarom op zoek naar melkveehouders in België die voor lange termijn met ons willen samenwerken. 

Farmel startte op 1 januari 2008 in Emmeloord een handelsplatform in zuivel met 31 miljoen kilo melk. Anno nu is dit ruim tien keer zoveel. Jaarlijks wordt er bij ongeveer 250 melkveehouders melk opgehaald. Het leveren van melk aan onze strategische partners is veruit de belangrijkste tak van sport, naast het handelen in vloeibare melk, melkpoeder en boter in binnen- en buitenland. Ons team bestaat uit 60 ervaren, ambitieuze en vooral bevlogen mensen. Met onze kennis, kunde en ervaring op zak geven we graag advies over bijvoorbeeld aan- en verkoop van productie- en fosfaatrechten.

Wil je ook leveren aan Farmel? Slim. Leveren aan Farmel betekent samenwerken met een ondernemende partij. Dit betekent samen groeien en ambities waarmaken. Leveren aan Farmel betekent een goede melkprijs, continuïteit en stabiliteit. Dit wil jij toch ook? Neem vrijblijvend contact op. We kijken ernaar uit!


Voordelen melk leveren aan Farmel


✔ Een goede melkprijs    

✔ De ruimte om (groei)ambities waar te maken

✔ Geen inschrijfgeld, starttarief of aanmeldkosten

✔ Duidelijkheid, continuïteit en flexibiliteit

✔ Kundig advies

Ik heb interesse

Farmel: onafhankelijk, korte lijnen en betrokken bij onze melkveehouders

Farmel haalt zo’n 300 miljoen kg melk op jaarbasis op bij haar eigen melkveehouders in Nederland en België. Deze melk wordt verwerkt tot verschillende zuivelproducten, zoals dagverse zuivel, kaas en melkpoeder. De verwerking vind plaats bij meerdere zuivelverwerkers, van klein tot groot, in Nederland, België en daarbuiten.

Doordat we met veel verschillende verwerkers samenwerken, kunnen we flexibel met de melk omgaan en makkelijk inspringen op kansen in de markt. Dit zorgt ervoor dat we altijd een passende afzet voor de melk kunnen creëren zodat we een stabiele prijs kunnen betalen aan onze melkleveranciers.

Naast melkafname biedt Farmel veel persoonlijk contact, advies en willen we graag meedenken over alle aspecten van het melkveebedrijf. We willen kennis delen, unieke oplossingen bieden en zijn altijd in staat om te leveren. 

Meer weten of melk leveren aan Farmel? Neem gerust contact met ons op.

Onze melkstromen

Farmel houdt zich bezig met het verwaarden van melk in een breed netwerk. We specialiseren ons door te werken met veel verschillende melkstromen. Doordat we werken met zowel grote als kleine verwerkers kunnen we ervoor zorgen dat er altijd een geschikte melkafzet kan worden gerealiseerd. Hierdoor hebben wij voor elke melkveehouder een passende melkstroom.

In België hebben we onder andere de volgende melkstromen:

  • Regulier
  • Weidemelk
  • VLOG
  • A2 

Zo kunnen we altijd voorzien in de vraag van de klant en is er altijd een melkstroom die geschikt is voor de melkveehouder.

Neem contact met ons op

Hoe wordt de melkprijs bepaald?

Het is een misverstand dat onze melkprijs op basis van de spotmarkt is. Bij Farmel sluit u een contract af voor bepaalde of onbepaalde tijd. Omdat wij niet vastzitten aan één verwerker kunnen wij u qua prijsvorming een aanbod op maat doen. Dit is gerelateerd aan één of meerdere zuivelfabrieken in Nederland.

Meer weten over melk leveren aan Farmel?

Bent u een melkveehouder én wilt u meer weten over het melk leveren aan Farmel, heeft u een specifieke vraag of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij nemen contact met u op.

Over ons

Farmel is een sterk groeiend, dynamisch bedrijf dat voornamelijk actief is in de (inter)nationale handel van rauwe melk en diverse zuivelproducten (waaronder melkpoeder en boter). Wij hebben een uitgebreid netwerk van eigen melkveehouders en beschikken daardoor over een stabiel melkvolume. Daarnaast ondersteunen wij ook in de dagelijkse bedrijfsvoering zoals productierechten. Meer weten of melk leveren aan Farmel? Neem gerust contact met ons op.

Menu