Over ons

Moved by milk 
Gedreven door melk, dat is Farmel. Dat zijn wij. Een jong, internationaal bedrijf met een flinke staat van dienst. Ons team is ervaren binnen ons vakgebied, maar ook binnen dat van de melkveehouder. Het merendeel van onze mensen is opgegroeid op een boerderij. Toeval of niet, het betekent dat we de taal van de melkveehouder spreken. Het is onze kracht. Groeien en ondernemen is ons streven. Dit doen we graag samen met onze leveranciers en klanten. Samen met jou dus.

Farmel heeft ambitie, net als haar medewerkers, haar klanten en leveranciers. We zijn actief in de (inter)nationale handel van vloeibare (rauwe) zuivel, melkpoeder en boter. Daarnaast zien wij het als belangrijke taak om onze melkveehouders te adviseren en te ondersteunen. 

Zaken doen, dat doen wij op basis van een flinke portie kennis en ervaring, met durf en lef. Zaken doen, dat doen wij efficiënt en daadkrachtig. Vertrouwen komt bij ons op de eerste plaats. Altijd.

Het begint bij de melk

Samen met onze 250 melkveehouders zorgen we voor de beste melk. De lijnen binnen onze organisatie zijn kort. We kunnen daardoor snel schakelen en doorpakken. Als het gaat om melk zijn wij ambitieus en we willen groeien samen met onze melkveehouders en afnemers.

Het gaat verder met eigen producten

Farmel levert vloeibare zuivel, melkpoeder en boter aan verwerkers en eindgebruikers over de hele wereld. We hebben een breed pallet aan producten en afnemers. Doordat we samenwerken met externe fabrieken kunnen we makkelijk schakelen naar de vraag vanuit de markt. Hiermee kunnen we snel inspelen op kansen. Onze kennis, ervaring en ons netwerk is hierdoor niet alleen groot, maar ook zeer divers. Dit brengt kansen, en die benutten we graag samen met onze melkveehouders.

Lees meer over onze producten

Melkstromen

Farmel levert ALLE melkstromen, van regulier tot biologisch. En dat is uniek. Wij zien kansen en vertalen deze naar waardevolle melkstromen. Wij spelen in op de wensen vanuit de markt en passen ons hier efficiënt op aan. Door deze aanpak is er voor al onze melkveehouders altijd een passende melkstroom.
De afstand tussen melkveehouders en de markt is nergens zo klein als bij Farmel.

Lees meer over onze melkstromen

Melkveehouders

Onze melkveehouders zijn ondernemers. Ze zijn ambitieus, willen groeien én spelen graag in op kansen en mogelijkheden uit de markt. Onze melkveehouders zijn boeren die hun bedrijf goed op orde hebben. Ze denken na over duurzaamheid, ze denken na over de toekomst.

Wat deze melkveehouders aan ons bindt? Ook Farmel is ambitieus, maar niet tegen elke prijs. We willen groeien en willen dat samen doen. Naast afnemer spelen we graag een adviserende rol, we delen onze kennis en kunde en bieden een luisterend oor. Ons team is ervaren en heeft durf en lef om kansen te pakken als ze zich voordoen. Maar boven alles gaat het bij Farmel om de relatie. Een langdurige en goede relatie is de basis van ondernemerschap. We hechten veel waarde aan het opbouwen van die langdurige relaties, waarbij het ons gaat om vertrouwen.

Om dit vertrouwen in elkaar te krijgen en te houden, zijn overleg en open discussies van groot belang. Daarom heeft Farmel bijvoorbeeld een klankbordgroep in het leven geroepen. Vijf keer per jaar komen ze bij elkaar, vijf afgevaardigden vanuit de groep melkveehouders, Farmel vertegenwoordigers en de directie.  

Tijdens deze bijeenkomsten gaat het om kennis delen en zeggenschap. De marktontwikkelingen worden besproken, net als de ontwikkelingen binnen Farmel. De klankbordgroep wordt gevraagd om mee te denken en om kritische vragen te stellen. Op deze wijze komen we samen nog verder.

Onze kwaliteitscertificaten

Kwaliteit is een belangrijke pijler binnen Farmel. Betrouwbaarheid, zekerheid en flexibiliteit staan altijd voorop. We doen wat we beloven en daarom meten we onze prestaties. Onze certificaten zijn daar een mooi bewijs van. Hiermee tonen we aan dat we voldoen aan de kwaliteitseisen en dat laten we graag zien. 

Lees meer over onze kwaliteitscertificaten

Ook melk leveren aan Farmel?

Slim. Leveren aan Farmel betekent samenwerken met een ondernemende partij. Dit betekent samen groeien en ambities waarmaken. Leveren aan Farmel betekent een goede melkprijs, continuïteit en stabiliteit. Dat wil jij toch ook? 

Neem vrijblijvend contact op. We kijken ernaar uit!

Menu