Nieuws

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Farmel?
We vertellen graag wat er speelt. 

Terugblik bijeenkomst On the way to PlanetProof

17 april 2023

Op maandag 17 april is er door Farmel en SMK (Stichting Milieukeur) een bijeenkomst georganiseerd voor onze melkveehouders die melk met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ leveren. Tijdens deze bijeenkomst is er o.a. gesproken over het invullen van weidegang voor jongvee en over tussentijdse aanvulling voor stalmaatregelen. 

Lees meer

Leveranciersbijeenkomsten België

8 maart 2023

Op dinsdag 7 maart hebben wij twee leveranciersbijeenkomsten in België georganiseerd voor onze melkveehouders. We kijken terug op twee geslaagde bijeenkomsten. 

Lees meer

Waar gaat onze melk naartoe?

24 februari 2023

Farmel haalt zo’n 300 miljoen kg melk op jaarbasis op bij haar eigen melkleveranciers in Nederland en België. Een boel melk dus, maar waar gaat deze melk vervolgens naartoe? 

Lees meer

Farmel wil groeien en doet dat ook!

22 maart 2022

Zuivelbedrijf Farmel haalt jaarklijks bijna 320 mijoen kilo melk bij Nederlandse boeren op. In België draagt het volume een kleine 100 miljoen kilo. Vecozuivel werd overgenomen en de directie zet in op verdere groei. 'Onze klanten vragen meer melk, dus wij groeien mee' zeggen directeur Jetze Kempenaar en mede-eigenaar Jan-Henry van der Linde.

Lees meer

Jumbo breidt flink uit in 1 ster Beter Leven-zuivel

2 februari 2022

Supermarktketen Jumbo, die in 2019 als eerste 1 ster Beter Leven-zuivel introduceerde, gaat het aanbod met ingang van juni dit jaar verdubbelen. Dat doet Jumbo samen met een vaste groep van twintig melkveehouders, die via Farmel melk leveren die voldoet aan de eisen van dit keurmerk van de Dierenbescherming. Zij beuren daarvoor 4,5 cent extra, bovenop de weidepremie.

Lees meer

Farmel neemt belang in Vecozuivel

28 september 2021

Zuivelonderneming Farmel uit Emmeloord neemt een meerderheidsbelang in Vecozuivel uit Zeewolde, waarmee de bestaande samenwerking tussen beide bedrijven intensiever wordt. 

Lees meer over Vecozuivel

Farmel zet klankbordgroep op

11 mei 2021

Om goed contact te houden met haar melkleveranciers heeft Farmel een klankbordgroep opgericht. Farmel is de afgelopen jaren fors gegroeid en heeft dit succes mede te danken aan haar melkveehouders. Daarmee was het tijd om een klankbordgroep op te richten.

Lees meer

NIEUW! Zuivel met Beter Leven Keurmerk!

15 april 2019

Vanaf vandaag ligt het Beter Leven Keurmerk Zuivel 1 ster bij Jumbo Supermarkten in de schappen. De melk voor dit prachtige innovatieve product komt bij de toeleveranciers van Farmel vandaan. Samen met Veco, Jumbo Supermarkten en de NGO’s (De Dieren Bescherming, Vogelbescherming Nederland en Stichting Natuur & Milieu) het Beter Leven Keurmerk voor zuivel 1 ster kunnen realiseren. Op dit moment zijn er reeds 6 leveranciers die voor een certificering zuivel 1 ster in aanmerking zijn gekomen.


Lees meer

Farmel neemt nieuw ERP-systeem in gebruik

25 maart 2021

Per 1 maart heeft Farmel de overgang gemaakt naar een nieuw ERP-systeem in samenwerking met Dycotrade en DNA Services. Alle afdelingen binnen Farmel maken nu gebruik van één systeem waarmee het managen van alle bedrijfsprocessen efficiënter en inzichtelijker wordt. Hiermee is een strategische stap gezet om Farmel verder te versterken en klaar te maken voor de toekomst.

Lees meer

Melkstromen Farmel

21 april 2023

De tijd dat melk gewoon melk is lijkt te zijn geweest. We zien steeds meer verschillende soorten in de schappen van de supermarkt. Reguliere melk is in de supermarkt bijna niet meer te vinden en vervangen voor weidegang. Daarnaast komen er steeds meer keurmerken bij. Om mee te gaan met de vraag vanuit de markt heeft ook Farmel verschillende melkstromen in haar assortiment. 

Lees meer

Proost op Wereldmelkdag!

Vandaag, 1 juni, is het Wereldmelkdag! Tijdens deze dag vieren we het belang van melk, een onmisbaar onderdeel van ons bestaan. Om dit te vieren, ontvangen onze melkveehouders allemaal een leuke mok en proosten we op een goed melkjaar!

Menu