Terugblik bijeenkomst On the way to PlanetProof

17 april 2023

Op maandag 17 april is er door Farmel en SMK (Stichting Milieukeur) een bijeenkomst georganiseerd voor onze melkveehouders die melk met het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’ leveren. Tijdens deze bijeenkomst is er o.a. gesproken over het invullen van weidegang voor jongvee en over tussentijdse aanvulling voor stalmaatregelen. 

De Stichting Milieukeur (SMK) is houder van het Europese certificaat On the way to PlanetProof. De specialisten vanuit SMK hebben de deelnemers aan de hand van een presentatie meegenomen in de wijzigingen van het schema. Het schema is namelijk niet in beton gegoten. Over de jaren heen ontwikkelt het programma zich zodat de ambitie en de haalbaarheid geborgd blijven.

We zijn blij dat we veel van onze PlanetProof-leveranciers mochten verwelkomen en we kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Wat is ‘On the way to PlanetProof’?

Bij deze melkstroom worden er door onze melkveehouders extra inspanningen gemaakt op gebied van klimaat, milieu en dierenwelzijn. Voor deze extra inspanningen ontvangen de melkveehouders een extra vergoeding. Farmel levert deze melk bij verschillende zuivelfabrieken in Nederland waarna de producten in de supermarkt richting consument worden verkocht. 

Menu