Moved by Milk

Farmel is uw efficiënte en vertrouwde zakenpartner in het aan- en verkopen van rauwe melk en diverse zuivelproducten. Tevens uw partner in fourage, livestock en advies over productierechten.

Meer over Farmel

De melkveehouders

Farmel heeft al jaren een intensieve samenwerking met haar koeien-, geiten- en schapenmelkveehouders. Onze melkveehouders hebben professionele, moderne en innovatieve bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Alle melkveebedrijven voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en met ons duurzaamheidsprogramma zorgen de melkveehouders voor constante doorontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Door het grote en stabiele melkvolume van onze eigen melkveebedrijven kan Farmel altijd flexibel inspelen op uw wensen en behoeften. 

Daarnaast adviseert Farmel haar veehouders op het gebied van zuivelmanagement, productierechtenfourage en aan- en verkoop van levende have

Kwaliteit

Al onze melkveehouders zijn aangesloten bij in betreffende landen geldende kwaliteitsprogramma’s, zoals KKM, IKM en QQM. Onze systemen over de gehele keten waarborgen kwaliteit dragen bij aan optimale tracking en tracing van onze producten. Farmel beschikt over diverse kwaliteits- en duurzaamheidskeurmerken zoals GMP+, SKAL, Weidemelk, Planetproof, Beter Leven Keurmerk en GMO vrij. Daarnaast is ons team van kwaliteitsspecialisten continue bezig met optimaliseren en verbeteren van de kwaliteitssystemen en -processen.

Logistiek

Farmel garandeert hoge flexibiliteit en leverzekerheid door de constante beschikbaarheid van melk bij onze melkveehouders en onze voorraadposities in poeder, boter en AMF. Ons ervaren logistieke team beschikt over veel expertise op het gebied van transportoplossingen, planning, wet- en regelgeving en documenten. Met RMO’s is Farmel in staat om melk rechtstreeks vanaf de melkveebedrijven aan haar klanten te leveren. Daarnaast heeft Farmel een groot ervaren netwerk aan transporteurs en rederijen voor pallet- en containervervoer. Met verschillende warehouses door Europa is Farmel altijd in staat om zo efficiënt mogelijk haar producten op de juiste bestemmingen te krijgen. Wij zetten onze logistieke expertise graag voor u in.

Pricing

Farmel sluit veel overeenkomsten op basis van noteringen maar wij zorgen ook voor risicomanagement door veel overeenkomsten met onze afnemers op basis van vaste prijzen af te sluiten. Op deze wijze absorberen we prijsschommelingen en halen zo een stuk onzekerheid weg bij onze afnemers. 

Loonwerk

Door veel samenwerkingen met loonwerkers kan Farmel altijd inspelen op de vraag en behoefte bij onze afnemers. Farmel heeft hierin een unieke en flexibele positie omdat wij de grondstoffen beheren vanaf de bron.

Dutch Farm Plan

Dutch Farm Plan levert al ruim 15 jaar kennis en ervaring aan zuivelontwikkeling en -bouw van zuivelbedrijven. Dutch Farm Plan heeft meerdere activiteiten ontwikkeld om melkveehouders te bedienen. Onze aanpak is gericht op realistische en haalbare verwachtingen. We hebben een team van deskundigen die op melkveebedrijven geboren en getogen zijn en hebben grote internationale ervaring met het bouwen en beheren van deze bedrijven.

Lees meer op de website van Dutch Farm Plan

Menu