Moved by Milk

Farmel is uw efficiënte en vertrouwde zakenpartner in het aan- en verkopen van rauwe melk en diverse zuivelproducten. Tevens uw partner in fourage, livestock en advies over productierechten.

Meer over Farmel

Eigen boeren

Farmel heeft jarenlange ervaring met de aan- en verkoop van rauwe melk en zuivelproducten. Door een intensieve samenwerking met onze 190 eigen melkveebedrijven weten we precies wat er speelt op operationeel gebied. Voor deze groep van Keten Kwaliteit Melk (KKM)-erkende melkveehouders bemiddelen wij om vraag en aanbod op de Nederlandse en internationale zuivelmarkt samen te brengen. Farmel zit direct bij de bron van de zuivel. Doordat er geen extra schakels in de keten zijn, kunnen wij kwaliteit en continuïteit waarborgen én is Farmel in staat om competitieve prijzen aan te bieden. Door het grote en stabiele melkvolume van onze eigen melkveebedrijven kan Farmel altijd flexibel inspelen op uw wensen en behoeften. 

Daarnaast adviseert Farmel veehouders op het gebied van zuivelmanagement, productierechtenfourage en aan- en verkoop van levende have

Kwaliteitscontrole

De kwaliteitseisen voor zuivel liggen in Nederland hoger dan de Europese Unie voorschrijft. De rauwe melk staat onder strikte controle van het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ). De melk van Farmel is van de hoogst mogelijke kwaliteit omdat onze melk veelal wordt verwerkt in hoogwaardige producten. Een kwaliteitssysteem over de gehele keten waarborgt onze kwaliteit. Er wordt scherp gelet op melkwinning en opslag, reiniging en desinfectie, milieu en afval, veevoeding en water, medicijngebruik en dierwelzijn. Daarnaast hanteert Farmel eigen eisen voor kiemgetal, boterzuur en reinheid.

Logistiek

Het totale transport wordt geregeld en uitgevoerd door transportbedrijf Gebroeders Dunnink te Nieuwleusen. Dit is een gecertificeerd transportbedrijf dat hygiëne, correctheid en service hoog in het vaandel heeft staan. Door middel van een uitgebreid wagenpark met rijdende melkontvangst voertuigen (RMO's) collecteren de tankauto's van Gebroeders Dunnink de rauwe melk bij onze boeren. Op het moment dat de melk wordt opgehaald bij de melkveehouder, wordt er een melkmonster genomen. Dit tankmelkmonster wordt onderzocht in het onafhankelijke zuivellaboratorium van Qlip. Via Z-net wordt de data constant gemonitord en kwaliteit extra gecontroleerd.

Door deze lange en succesvolle samenwerking tussen Gebroeders Dunnink en Farmel kunnen wij het transport van onze boeren naar onze verwerkers, fabrieken en andere afnemers zeer efficiënt en duurzaam inrichten.

Pricing

Farmel sluit veel overeenkomsten op basis van noteringen maar wij zorgen ook voor risicomanagement door veel overeenkomsten met onze afnemers op basis van vaste prijzen af te sluiten. Op deze wijze absorberen we prijsschommelingen en halen zo een stuk onzekerheid weg bij onze afnemers. 

Loonwerk

Door veel samenwerkingen met loonwerkers kan Farmel altijd inspelen op de vraag en behoefte bij onze afnemers. Farmel heeft hierin een unieke en flexibele positie omdat wij de grondstoffen beheren vanaf de bron.

Dutch Farm Plan

Dutch Farm Plan levert al ruim 15 jaar kennis en ervaring aan zuivelontwikkeling en -bouw van zuivelbedrijven. Dutch Farm Plan heeft meerdere activiteiten ontwikkeld om melkveehouders te bedienen. Onze aanpak is gericht op realistische en haalbare verwachtingen. We hebben een team van deskundigen die op melkveebedrijven geboren en getogen zijn en hebben grote internationale ervaring met het bouwen en beheren van deze bedrijven.

Lees meer op de website van Dutch Farm Plan

Menu