Vloeibare zuivel

Wij leveren verschillende melkstromen, van regulier tot aan biologisch. Via een grote groep eigen melkveehouders koopt u de melk bij ons direct van de bron. Als Farmel kennen wij onze melkveehouders dan ook door en door. Wij staan dus garant voor een optimale productkwaliteit en tracking & tracing.

Diverse zuivelverwerkers in binnen- en buitenland vertrouwen volledig op de melkaanvoer van Farmel. Producten als room, permeaten en concentraten hebben wij altijd tot onze beschikking.

Beter Leven Zuivel

Farmel is een van de initiatiefnemers van het beter leven keurmerk voor zuivel. Aan de sterren van dit keurmerk werden tot nu toe alleen eisen gesteld op het gebied van dierenwelzijn, maar vanaf nu gaat het ook om natuur en milieu. Er worden tegenwoordig bijna 200 eisen gesteld.

Het eerste concrete resultaat van de nieuwe samenwerking met onder andere de Dierenbescherming is de introductie van melk en yoghurt met één ster. De zuivel met een ster is een eerste stap; later volgen zuivelproducten met twee en drie sterren op de verpakking.

Volgens de Dierenbescherming voldoet een product met drie sterren straks minimaal aan de eisen die aan biologische zuivel worden gesteld, aangevuld met extra normen voor dierenwelzijn.

Bekijk de website van beter leven

Biozuivel

Al jaren heeft Farmel ervaring in de inzameling van biologische melk. Een unieke groep boeren heeft zich aangesloten bij Farmel om samen hoogstaande kwaliteit melk te leveren aan verscheidene productielocaties. Deze melk wordt weer verwerkt in unieke eindproducten zoals melkpoeders en boter.
Farmel is voortdurend op zoek naar nieuwe leveranciers om aan de groeiende behoefte van biologische melk te voldoen. Bent u als biologisch melkveehouder geïnteresseerd in betrouwbaarheid, zekerheid en flexibiliteit voor uw bedrijf? Kies dan voor een samenwerking met Farmel.

On the way to PlanetProof

De productie van melk heeft natuurlijk een impact op het milieu en met On the way to PlanetProof proberen onze melkveehouders stappen te zetten om hun productie te verduurzamen en diervriendelijker te werken. Zij moeten elk jaar (blijven) voldoen aan de strenge en ambitieuze eisen.

Voor de koe

 • Koeien staan minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei
 • Per hectare grond staan er maximaal 10 koeien
 • Elke koe heeft een ligplaats in de stal
 • Er zijn koeborstels aanwezig in de stal voor een gezonde huid en een blije koe
 • Koekompas wordt toegepast tussen dierenartsen en boeren


Klimaat en natuur

 • Boeren kopen of wekken groene energie op
 • Het beperken van broeikasgassen 
 • Het water schoon houden in de stallen en op en rond het land
 • Het voorkomen van bodemerosie 
 • Op het land worden kruiden gegroeid voor biodiversiteit
 • het (deels) zelf produceren van voer voor de koeien
 • Zo min mogelijk gebruik van gewassen beschermende middelen

Bekijk de website van PlanetProof

Regulier en weidegang melk

Reguliere melk

Naast beter leven zuivel, bio zuivel en planetproof zuivel leveren wij ook reguliere zuivel. Reguliere zuivel wordt geproduceerd door melkvee dat via de conventionele manier wordt gehouden. Deze melk wordt gepasteuriseerd door deze minstens 15 seconden te verhitten tot 71 graden celcius. 

Weidegang melk

Ook leveren wij weidegang melk, reguliere melk waarvan de koeien tussen april en oktober ongeveer 120 dagen per jaar in de wei grazen. 

Farmel als vloeibare zuivel leverancier

Farmel handelt in zuivelproducten over de hele wereld. Wij kunnen u de vloeibare zuivelproducten leveren die u nodig heeft. Farmel heeft een grote groep melkveebedrijven in Nederland en België, dus u koopt uw zuivel altijd rechtstreeks van de bron. Wilt u meer weten over Farmel als leverancier van vloeibare zuivelproducten?

Meer lezen

Contact

Wilt u meer informatie over het afnemen van vloeibare zuivel neem dan contact met ons op.

Menu