Waarom Farmel

Wij zijn een strategische partner voor melkverwerkers. Door marktinformatie te delen en klanten te ondersteunen op belangrijke momenten. Farmel sluit veel overeenkomsten op basis van noteringen maar daarnaast worden er ook veel overeenkomsten gesloten met haar afnemers op basis van vaste prijzen. Door deze manier van samenwerken, temperen wij prijsschommelingen en bieden wij onze afnemers meer zekerheid.
Bovendien bieden wij afnemers maximale flexibiliteit zodat zij niet afhankelijk zijn van eigen melkveehouders. Zakendoen met Farmel is eenvoudig. Wij gaan graag duurzame relaties aan en sluiten veel contracten voor langere tijd af.

Farmel toont lef en durft te vernieuwen. Proactiviteit vinden wij belangrijk en wij denken graag met u mee bij de ontwikkeling van uw nieuwe (zuivel)producten. Farmel verkoopt niet snel ‘nee’ en afspraak is bij ons ook echt afspraak. Voor onze klanten zetten wij graag net dat ene stapje extra, want bij Farmel zijn wij Moved by Milk!

Door het grote netwerk van afnemers is Farmel altijd in de gelegenheid om oplossingen te bieden bij calamiteiten bij zuivelverwerkers en fabrieken.

Eigen boeren

Farmel heeft jarenlange ervaring met de aan- en verkoop van rauwe melk en zuivelproducten. Door een intensieve samenwerking met onze 190 eigen melkveebedrijven weten we precies wat er speelt op operationeel gebied. Voor deze groep van Keten Kwaliteit Melk (KKM)-erkende melkveehouders bemiddelen wij om vraag en aanbod op de Nederlandse en internationale zuivelmarkt samen te brengen. Farmel zit direct bij de bron van de zuivel. Doordat er geen extra schakels in de keten zijn, kunnen wij kwaliteit en continuïteit waarborgen én is Farmel in staat om competitieve prijzen aan te bieden. Door het grote en stabiele melkvolume van onze eigen melkveebedrijven kan Farmel altijd flexibel inspelen op uw wensen en behoeften. 

Daarnaast adviseert Farmel veehouders op het gebied van zuivelmanagement, productierechtenfourage en aan- en verkoop van levende have

Kwaliteit

De kwaliteitseisen voor zuivel liggen in Nederland hoger dan de Europese Unie voorschrijft. De rauwe melk staat onder strikte controle van het Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel (COKZ). De melk van Farmel is van de hoogst mogelijke kwaliteit omdat onze melk veelal wordt verwerkt in hoogwaardige producten. Een kwaliteitssysteem over de gehele keten waarborgt onze kwaliteit. Er wordt scherp gelet op melkwinning en opslag, reiniging en desinfectie, milieu en afval, veevoeding en water, medicijngebruik en dierwelzijn. Daarnaast hanteert Farmel eigen eisen voor kiemgetal, boterzuur en reinheid.

Pricing

Farmel sluit veel overeenkomsten op basis van noteringen maar wij zorgen ook voor risicomanagement door veel overeenkomsten met onze afnemers op basis van vaste prijzen te sluiten. Op deze wijze absorberen we prijsschommelingen en halen zo een stuk onzekerheid weg bij onze afnemers. 

Loonwerk

Door veel samenwerkingen met loonwerkers kan Farmel altijd inspelen op de vraag en behoefte bij onze afnemers. Farmel heeft hierin een unieke en flexibele positie omdat wij de grondstoffen beheren vanaf de bron.

Logistiek

Het totale transport wordt geregeld en uitgevoerd door transportbedrijf Gebroeders Dunnink te Nieuwleusen. Dit is een gecertificeerd transportbedrijf dat hygiëne, correctheid en service hoog in het vaandel heeft staan. Door middel van een uitgebreid wagenpark met rijdende melkontvangst voertuigen (RMO's) collecteren de tankauto's van Gebroeders Dunnink de rauwe melk bij onze boeren. Op het moment dat de melk wordt opgehaald bij de melkveehouder, wordt er een melkmonster genomen. Dit tankmelkmonster wordt onderzocht in het onafhankelijke zuivellaboratorium van Qlip. Via Z-net wordt de data constant gemonitord en kwaliteit extra gecontroleerd.

Door deze lange en succesvolle samenwerking tussen Gebroeders Dunnink en Farmel kunnen wij het transport van onze boeren naar onze verwerkers, fabrieken en andere afnemers zeer efficiënt en duurzaam inrichten.

Menu