Waarom Farmel

Wij zijn een strategische partner voor melkverwerkers. Door marktinformatie te delen en klanten te ondersteunen op belangrijke momenten. Farmel sluit veel overeenkomsten op basis van noteringen maar daarnaast worden er ook veel overeenkomsten gesloten met haar afnemers op basis van vaste prijzen. Door deze manier van samenwerken, temperen wij prijsschommelingen en bieden wij onze afnemers meer zekerheid.
Bovendien bieden wij afnemers maximale flexibiliteit zodat zij niet afhankelijk zijn van eigen melkveehouders. Zakendoen met Farmel is eenvoudig. Wij gaan graag duurzame relaties aan en sluiten veel contracten voor langere tijd af.

Farmel toont lef en durft te vernieuwen. Proactiviteit vinden wij belangrijk en wij denken graag met u mee bij de ontwikkeling van uw nieuwe (zuivel)producten. Farmel verkoopt niet snel ‘nee’ en afspraak is bij ons ook echt afspraak. Voor onze klanten zetten wij graag net dat ene stapje extra, want bij Farmel zijn wij Moved by Milk!

Door het grote netwerk van afnemers is Farmel altijd in de gelegenheid om oplossingen te bieden bij calamiteiten bij zuivelverwerkers en fabrieken.

De melkveehouders

Farmel heeft al jaren een intensieve samenwerking met haar koeien-, geiten- en schapenmelkveehouders. Onze melkveehouders hebben professionele, moderne en innovatieve bedrijven in Nederland, België en Duitsland. Alle melkveebedrijven voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en met ons duurzaamheidsprogramma zorgen de melkveehouders voor constante doorontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Door het grote en stabiele melkvolume van onze eigen melkveebedrijven kan Farmel altijd flexibel inspelen op uw wensen en behoef

Daarnaast adviseert Farmel haar veehouders op het gebied van zuivelmanagement, productierechtenfourage en aan- en verkoop van levende have

Kwaliteit

Al onze melkveehouders zijn aangesloten bij in betreffende landen geldende kwaliteitsprogramma’s, zoals KKM, IKM en QQM. Onze systemen over de gehele keten waarborgen kwaliteit dragen bij aan optimale tracking en tracing van onze producten. Farmel beschikt over diverse kwaliteits- en duurzaamheidskeurmerken zoals GMP+, SKAL, Weidemelk, Planetproof, Beter Leven Keurmerk en GMO vrij. Daarnaast is ons team van kwaliteitsspecialisten continue bezig met optimaliseren en verbeteren van de kwaliteitssystemen en -processen.

Pricing

Farmel sluit veel overeenkomsten op basis van noteringen maar wij zorgen ook voor risicomanagement door veel overeenkomsten met onze afnemers op basis van vaste prijzen te sluiten. Op deze wijze absorberen we prijsschommelingen en halen zo een stuk onzekerheid weg bij onze afnemers. 

Loonwerk

Door veel samenwerkingen met loonwerkers kan Farmel altijd inspelen op de vraag en behoefte bij onze afnemers. Farmel heeft hierin een unieke en flexibele positie omdat wij de grondstoffen beheren vanaf de bron.

Logistiek

Farmel garandeert hoge flexibiliteit en leverzekerheid door de constante beschikbaarheid van melk bij onze melkveehouders en onze voorraadposities in poeder, boter en AMF. Ons ervaren logistieke team beschikt over veel expertise op het gebied van transportoplossingen, planning, wet- en regelgeving en documenten. Met RMO’s is Farmel in staat om melk rechtstreeks vanaf de melkveebedrijven aan haar klanten te leveren. Daarnaast heeft Farmel een groot ervaren netwerk aan transporteurs en rederijen voor pallet- en containervervoer. Met verschillende warehouses door Europa is Farmel altijd in staat om zo efficiënt mogelijk haar producten op de juiste bestemmingen te krijgen. Wij zetten onze logistieke expertise graag voor u in.

Menu